העסקת בני נוער –
הפוסט שיעשה לכם סדר!
בטיפים הקודמים נגענו בצורה קצרה בשלבים הקריטיים בתהליך גיוס עובדים
היום נפתח ב"מיני סדרה", בנושא העסקת בני נוער.
ככלל, בהעסקת נוער (עובדים מתחת לגיל 18) יש להקפיד על כל דיני העבודה החלים על עובד מבוגר, תוך החמרות מסוימות המפורטות להלן. יצויין כי בשנים האחרונות הוחמרה מאד הענישה על הפרות של דיני עבודה (לכלל העובדים) עד כדי קנסות גבוהים ומאסר בפועל, ולכן אנו ממליצים להקפיד על שמירת זכויות העובדים ככתבן וכלשונן, במיוחד במקרים של העסקת נוער.
✅ גיל העסקה:
באופן עקרוני אסור להעסיק בני נוער מתחת לגיל 14, במהלך חופשת הקיץ ובכלל. להעסקת נוער בהופעות ופרסומות ישנם כללים מיוחדים.
גיל ההעסקה המינימלי לנוער בתקופת הלימודים הוא 15 שנה, ובחופשת לימודים רשמית 14 שנה. ההעסקה של ילדים בגילאים אלה תיעשה בעבודות קלות שאינן מזיקות לבריאותם או להתפתחותם.
אסור להעסיק במהלך שעות הלימודים צעירים – שחוק לימוד חובה חל עליהם, למעט במקרים מסויימים המפורטים בתקנות.
העסקת צעירים במהלך שנת הלימודים – לאחר שעות הלימודים, מותרת רק בתנאי שנמסרה למעסיק הודעה ממוסד החינוך שבו לומד הצעיר בדבר שעות הלימודים של הצעיר והמעסיק אינו מעסיק את הצעיר בשעות הלימודים.
*חל איסור להעסיק תלמידים בשעות הלימודים גם אם מלאו להם 18, אלא אם כן השלימו את חובת לימודיהם בתקופה הקצרה מזו המתאימה לבני גילם, או קיבלו אישור לנשור מהלימודים.
✅ שעות עבודה:
בני 14-16 מותר להעסיק לכל היותר 8 שעות ביום, ולא יותר מ – 40 שעות בשבוע.
בני 16 ומעלה, מותר להעסיקם עד 9 שעות ביום ולא יותר מ – 40 שעות בשבוע.
עבודת נוער בשעות נוספות אסורה. אין להעסיק בני נוער במנוחה השבועית (שבת).
איסור זה הוא מוחלט ואין אפשרות לקבל היתר להעסקת במנוחה השבועית.
✅ הפסקות:
לאחר 6 שעות עבודה חובה לתת לבני הנוער העובדים הפסקה של 45 דקות למנוחה ולארוחה, מתוכן לפחות חצי שעה רצופה. ההפסקה היא בדרך כלל על חשבון העובד. חשוב לסכם מראש את עניין ההפסקה כדי למנוע מחלוקת.
✅ עבודת לילה:
החוק קובע כי בין השעות 20.00 בערב ל- 08.00 בבוקר אין להעסיק בני נוער שגילם מתחת ל- 16.
בין השעות 22.00 בערב ל- 06.00 בבוקר, אין להעסיק בני נוער שגילם הוא 16 עד 18, אלא לפי היתר ובנסיבות מיוחדות, וגם זאת לא יאוחר מהשעה 23.00.
בתקופת חופשת לימודים רשמית, ניתן להעסיק בני נוער שמלאו להם 16 שנים, עד השעה 24:00. זאת בתנאי שהמעסיק דואג להסעת בני הנוער לביתם, באמצעותו או באמצעות מי מטעמו (ולא בתחבורה ציבורית), מיד לאחר סיום העבודה.
המשך בטיפים הבאים👍
רוצים לקבל עוד טיפים חשובים שיעזרו לכם להגדיל את הנטו??
הצטרפו עכשיו לקבוצת הטיפים שלנו ותתחילו לחסוך בגדול 💰
רוצים לשלם פחות מס?
דברו איתי ואשמח לעזור😊
יפעה פויכטונגר רו"ח
הגדלת הנטו שלך,
זו המומחיות שלי🥇